tirsdag den 21. februar 2012

Lagekage med jordbærflødeskum


I weekenden blev der holdt fødselsdag og her om vinteren er det svært at finde gode friske jordbær 
(i såfald koster de en bondegård) – det skulle nemlig være jordbærlagkage! :) 
Derfor prøvede vi os lidt frem med en jordbærflødeskum og det smagte nu meget godt.
En lagkage for de kræsne… ingen bananer, ingen makroner…ren creme og flødeskum…
PUHA for en kaloriebombe!











INGREDIENSER

Jordbærflødeskum
200
g
jordbær
½
l
piskefløde
Lagkagecreme
2
stk
æg
2
spsk
sukker
1
spsk
maizenamel
½
tsk
vanille
dl
dl
Mælk
piskefløde
Andet


3
stk
lagkagebunde
100
g
chokolade, 70%
100
g
hvid chokolade
















Jordbærflødeskum
1. Tø de frosne jordbær op og blend dem med en stavblender.
2. Pisk flødeskum – gerne lidt ekstra.
3. Vend de blendede jordbær i flødeskummen til den smager af noget uden at blive tynd.  
Lagkagecreme
5. Rør æg, sukker, vanille og maizenamel sammen,
6. Bring mælken i kog og hæld æggemassen her.  
7. Pisk cremen til den er tyk.
8. Hæl cremen i en skål og lad den køle af – piskes en gang imellem.
9. Pisk flødeskum og vend det i det KOLDE creme.  
10. Smag evt. til med vanille.

















Lagkage
Læg den første lagkagebund på et fad. Jeg bruger ringen fra en springform, 
for at holde lagkagens form – den er nem at tage af til sidst.
Første lag: læg et godt lag kagecreme og drys med hakket mørk- og hvid chokolade.
Andet lag: læg et godt lag jordbærflødeskum.
Vi pyntede lagkagen med (mere) flødeskum og almindelig glasur.
Det kunne også smage godt med en bitter chokoladetop i stedet for sød glasur.

3 kommentarer:

  1. Hej Victoria

    Jeg har givet dig en blog-award. Se mere her: http://kristina-kitchen.blogspot.com/2012/02/liebster-blog.html God Søndag

    Kristina

    SvarSlet
  2. Gør det mon noget hvis den laves en dag i forvejen? :)

    SvarSlet