mandag den 27. februar 2012

Fastelavnsboller

Bedre sent end aldrig... 
Selvom det var fastelavn i sidste weekend, fik jeg først bagt fastelavnsboller i går. 
Det blev den gammeldags udgave - en almindelig bolle med creme indeni. 
De smagte godt, men som sædvanlig var der ikke nok creme i - hvor bliver det dog af? :) 
Så spar ikke på cremen! næste gang laver jeg dobbelt creme.















INGREDIENSER 16 stk

Dej
500
g
mel
150
g
smør
50
g
sukker
50
g
gær
2
dl
mælk
2
stk
æg
1
tsk
salt
½
tsk
kardemomme
Creme
2
dl
mælk
25
g
sukker
3
stk
æggeblommer
1
tsk
vanille
1
tsk
maizenamel (eller mel)













Dej
1. Lun mælken og rør gæren ud heri.
2. Kom æg og sukker i mælken.
3. Tilsæt herefter mel, salt og kardemomme.
4. Kom smør i og ælt det godt ud i dejen til den er ensartet.
5. Lad dejen hæve mindst 30 min.
Creme
6. Æggeblommer, vanille, mel og sukker piskes luftigt.
7. Mælken bringes i kog og æggemassen tilsættes under omrøring.
8. Rør cremen godt sammen til den er tilpas tyk.
9. Lad cremen køle af.
Bollerne
10. Dejen deles i almindelige boller som trykkes flade.
11. Læg creme i midten af bollen og luk den godt sammen.
12. Bollerne sættes med lukningen nedad.
13. Bollerne bages i ca. 15 min. på 200 grader. 

Jo...der er creme i


Ingen kommentarer:

Send en kommentar