tirsdag den 7. februar 2012

Hindbærislagkage med browniebund


En super lækker og nem islagkage – endnu nemmere hvis man har en ismaskine.
Selv ejer jeg en ismaskine fra Philips. Den er udmærket og bliver brugt jævnligt.
Isen kan selvfølgelig laves med alle andre frugter – nu havde jeg kun brombær i fryseren.
Som pynt på toppen hvid chokolade i flager…mums!









 
INGREDIENSER
Browniebund
100
g
smør
100
g
sukker
100
g
chokolade, 70%
50
g
mel
20
g
kakao
½
tsk
bagepulver
1
tsk
vanille
2
stk
æg
Brombæris
225
g
brombær
80
g
smør
dl
fløde
2
dl
sødmælk
2
stk
æggeblommer (1 bæger)
 













1. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æg.
2. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser.
3. Hak chokoladen og kom den i dejen.
4. Smør en springform og hæl dejen i formen.
5. Kagen bages i ca. 15 min. på 200 grader.
6. Lad kagen køle af / blive kold. I mens laves isen.
7. Pisk fløden let cremet – IKKE til skum.
8. Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
9. Blend brombær og mælk med en stavblender.
10. Bland først sukker i brombærrene og vend herefter fløden i.
11. Hæld isen i ismaskinen og lad den køre til isen har soft ice konsistens.
12. Fordel isen på den kolde browniebund i formen.
13. Sættes i fryseren i 6 timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar