Bedre sent end aldrig...
Selvom det var fastelavn i sidste weekend, fik jeg først bagt fastelavnsboller i går.
Det blev den gammeldags udgave - en almindelig bolle med creme indeni.
De smagte godt, men som sædvanlig var der ikke nok creme i - hvor bliver det dog af? :)
Så spar ikke på cremen! næste gang laver jeg dobbelt creme.
INGREDIENSER 16 stk
Dej
|
||
500
|
g
|
mel
|
150
|
g
|
smør
|
50
|
g
|
sukker
|
50
|
g
|
gær
|
2
|
dl
|
mælk
|
2
|
stk
|
æg
|
1
|
tsk
|
salt
|
½
|
tsk
|
kardemomme
|
Creme
|
||
2
|
dl
|
mælk
|
25
|
g
|
sukker
|
3
|
stk
|
æggeblommer
|
1
|
tsk
|
vanille
|
1
|
tsk
|
maizenamel
(eller mel)
|
Dej
1.
Lun mælken og rør gæren ud heri.
2.
Kom æg og sukker i mælken.
3.
Tilsæt herefter mel, salt og kardemomme.
4.
Kom smør i og ælt det godt ud i dejen til den er ensartet.
5.
Lad dejen hæve mindst 30 min.
Creme
6.
Æggeblommer, vanille, mel og sukker piskes luftigt.
7.
Mælken bringes i kog og æggemassen tilsættes under omrøring.
8.
Rør cremen godt sammen til den er tilpas tyk.
9.
Lad cremen køle af.
Bollerne
10.
Dejen deles i almindelige boller som trykkes flade.
11.
Læg creme i midten af bollen og luk den godt sammen.
12.
Bollerne sættes med lukningen nedad.
13.
Bollerne bages i ca. 15 min. på 200 grader.
Jo...der er creme i |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar