En
super lækker og nem islagkage – endnu nemmere hvis man har en ismaskine.
Selv
ejer jeg en ismaskine fra Philips. Den er udmærket og bliver brugt jævnligt.
Isen
kan selvfølgelig laves med alle andre frugter – nu havde jeg kun brombær i
fryseren.
Som
pynt på toppen hvid chokolade i flager…mums!
INGREDIENSER
Browniebund
|
||
100
|
g
|
smør
|
100
|
g
|
sukker
|
100
|
g
|
chokolade,
70%
|
50
|
g
|
mel
|
20
|
g
|
kakao
|
½
|
tsk
|
bagepulver
|
1
|
tsk
|
vanille
|
2
|
stk
|
æg
|
Brombæris
|
||
225
|
g
|
brombær
|
80
|
g
|
smør
|
1½
|
dl
|
fløde
|
2
|
dl
|
sødmælk
|
2
|
stk
|
æggeblommer
(1 bæger)
|
1. Pisk
smør og sukker luftigt og tilsæt æg.
2. Tilsæt
herefter de øvrige ingredienser.
3. Hak
chokoladen og kom den i dejen.
4. Smør
en springform og hæl dejen i formen.
5.
Kagen bages i ca. 15 min. på 200 grader.
6.
Lad kagen køle af / blive kold. I mens laves isen.
7.
Pisk fløden let cremet – IKKE til skum.
8.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
9.
Blend brombær og mælk med en stavblender.
10.
Bland først sukker i brombærrene og vend herefter fløden i.
11.
Hæld isen i ismaskinen og lad den køre til isen har soft ice konsistens.
12.
Fordel isen på den kolde browniebund i formen.
13.
Sættes i fryseren i 6 timer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar