I
weekenden blev der holdt fødselsdag og her om vinteren er det svært at finde
gode friske jordbær
(i såfald koster de en bondegård) – det skulle nemlig være
jordbærlagkage! :)
Derfor prøvede vi os lidt frem med en
jordbærflødeskum og det smagte nu meget godt.
En lagkage for de kræsne… ingen bananer, ingen makroner…ren creme og flødeskum…
En lagkage for de kræsne… ingen bananer, ingen makroner…ren creme og flødeskum…
PUHA for en kaloriebombe!
INGREDIENSER
Jordbærflødeskum
|
||
200
|
g
|
jordbær
|
½
|
l
|
piskefløde
|
Lagkagecreme
|
||
2
|
stk
|
æg
|
2
|
spsk
|
sukker
|
1
|
spsk
|
maizenamel
|
½
|
tsk
|
vanille
|
2½
2½
|
dl
dl
|
Mælk
piskefløde
|
Andet
|
||
3
|
stk
|
lagkagebunde
|
100
|
g
|
chokolade,
70%
|
100
|
g
|
hvid
chokolade
|
Jordbærflødeskum
1.
Tø de frosne jordbær op og blend dem med en stavblender.
2.
Pisk flødeskum – gerne lidt ekstra.
3.
Vend de blendede jordbær i flødeskummen til den smager af noget uden at blive
tynd.
Lagkagecreme
5.
Rør æg, sukker, vanille og maizenamel sammen,
6.
Bring mælken i kog og hæld æggemassen her.
7.
Pisk cremen til den er tyk.
8.
Hæl cremen i en skål og lad den køle af – piskes en gang imellem.
9.
Pisk flødeskum og vend det i det KOLDE creme.
10.
Smag evt. til med vanille.
Lagkage
Læg
den første lagkagebund på et fad. Jeg bruger ringen fra en springform,
for at
holde lagkagens form – den er nem at tage af til sidst.
Første
lag: læg et godt lag kagecreme og drys med hakket mørk- og hvid chokolade.
Andet
lag: læg et godt lag jordbærflødeskum.
Vi
pyntede lagkagen med (mere) flødeskum og almindelig glasur.
Det kunne også smage godt med en bitter chokoladetop i stedet for sød glasur.
Det kunne også smage godt med en bitter chokoladetop i stedet for sød glasur.
Hej Victoria
SvarSletJeg har givet dig en blog-award. Se mere her: http://kristina-kitchen.blogspot.com/2012/02/liebster-blog.html God Søndag
Kristina
Tak! :)
SvarSletGør det mon noget hvis den laves en dag i forvejen? :)
SvarSlet